Szombattól nem jár egy szakaszon a 4-6-os

Vágólapra másolva!
A Corvin-negyed és a Blaha között új Volvo buszok viszik majd az utasokat. Másképp kell majd kezelni a jegyeket is.
Vágólapra másolva!

Szombaton kezdődik és november 5-ig tart Budapesten a nagykörúti villamospálya felújítása a Blaha Lujza tér és a Corvin negyed között, az érintett szakaszon villamospótló buszok szállítják majd az utasokat - közölte szerdán a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A felújítás ideje alatt teljes vágányzár lesz, a villamosok helyett a hajnali üzemkezdettől éjfélig a Boráros tér és a Blaha Lujza tér között, éjszaka pedig a teljes vonalon pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A villamosok az északi szakaszon összevont 4-6 jelzéssel, az éjszakaiak pedig 6V jelzéssel közlekednek. A nappali pótlóbuszokra a 923-as éjszakai járat megállóiban, az éjszakai buszra pedig általában a villamosmegállókban lehet felszállni.

Emiatt szombattól áll forgalomba az első húsz Volvo 770-as szólóbusz, amelyet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Hollandiából szerzett be - közölte a BKK szerdán a Facebook-oldalán. Azt írták, a járművek a 8-as, a 105-ös és a 178-as vonalon közlekednek majd, bár honosításuk még nem fejeződött be: a BKK új kék színét már megkapták, de a nyitható ablakok gyártása még folyamatban van, a klímaberendezéseket pedig tavaszig építik be a buszokba. Néhány busz próbaüzemben már közlekedik a fővárosban.

A BKK felhívta a figyelmet arra, hogy a villamosról a pótló autóbuszra, vagy ellenkező irányban való átszálláskor az első felszálláskor kezelt jegyet a másik, számkocka nélküli végén is kezelni kell. Ha a villamoson megkezdett utazás során a másik átszállásra is szükség van (a pótló autóbuszról a villamosra), a kétszer kezelt jegy további kezelés nélkül is érvényes.