Áder János kitüntette a Gazprom elnökét

Vágólapra másolva!
Oscar-díjas filmrendező és az orosz Gazprom energiavállalat igazgatótanácsának elnöke is kitüntetést kapott Áder János köztársasági elnöktől. Viktor Zubkovot a magyar-orosz kapcsolatok fejlesztéséért tüntette ki.
Vágólapra másolva!

Mások mellett Andrzej Wajda Oscar-díjas lengyel filmrendező és Viktor Alekszejevics Zubkov, az orosz kormány első miniszterelnök-helyettese, a Gazprom igazgatótanácsának elnöke is kitüntetést kapott Áder János köztársasági elnöktől - derül ki a csütörtöki Magyar Közlönyből.

Az államfő - Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére - a Magyar Érdemrend Nagykeresztje polgári tagozata címet adományozta Wajdának a magyar filmek nemzetközi megismertetése, bemutatása érdekében végzett tevékenysége elismeréseként. Ugyanezt az elismerést kapta Hans-Gert Pöttering, a Konrad Adenauer Alapítvány elnöke a magyar-német kapcsolatok ápolása és fejlesztéséért.

Viktor Alekszejevics Zubkov, az Oroszországi Föderáció Kormányának első miniszterelnök-helyettese, a Gazprom Igazgatótanácsának elnöke a Magyar Érdemrend Középkeresztje a csillaggal polgári tagozat elismerést kapta a kétoldalú magyar-orosz politikai, gazdasági, kulturális, üzleti kapcsolatok fejlesztéséért.