Meghalt a Hummerrel elgázolt rendőr

baleset, gázolás, Rendőrmotorost gázolt egy Hummer Apátfalván
Vágólapra másolva!
Meg akart állítani egy rendőr egy hummerest Apátfalván, de a terepjáró áthajtott rajta. A rendőr társa többször rálőtt a gázolóra, négyszer el is találta. Az elütött rendőr a kórházba szállítás közben meghalt.
Vágólapra másolva!

Egy Hummer H1 terepjáró sofőrje elütött egy rendőrt a Csongrád megyei Apátfalva területén. A rendőr, egy harmincnégy éves motoros járőrvezető, a kórházba szállítás közben meghalt.

A Csongrád Megyei rendőr-főkapitányság munkatársai 12.45-kor közlekedési ellenőrzés céljából állítottak meg négy terepjárót. A helyszínről távozóban az egyik Hummer vezetője ráhúzta az autót az egyik motoros járőrre, majd megpróbált elmenekülni. A másik rendőr megelőzte a kocsit, egy kereszteződésénél leszállt a motorról, és letámasztotta, hogy megállítsa a több mint három tonnás Hummert. A terepjáró vezetője ekkor, feltehetően szándékosan, elütötte.

A vezető azonban az autó alá szorult motor miatt nem tudott továbbhajtani, ezért az autóból kiszállva gyalog próbált elmenekülni. Az elgázolt rendőr társa többször rálőtt a menekülőre, négyszer el is találta. A férfit súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ahol rendőrök őrzik - számolt be Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

A Délmagyar.hu beszámolója szerint a négy terepjáróban német fiatalok utaztak, akik Szeged felé tartottak a határ felől. A fiatalok a lap szerint rátámadtak a Tv2 operatőrére is, és azt kiabálták, hogy "no picture!"

Forrás: Segesvári Csaba/Delmagyar.hu
A képre kattintva galéria nyílik! (A kép forrása: Segesvári Csaba/delmagyar.hu)

A balesetben nem érintett másik három terepjárót a tragédia helyszínétől 100-150 méterre állították meg. Az autókat kábítószer-kereső kutyákkal vizsgálták át. A történtek miatt a rendőrségi épületekre országszerte gyászlobogót, a rendőrautókra gyászszalagot tűztek ki.

Ha ön látta az esetet vagy bővebb információja van róla, akkor írjon a [email protected] e-mail címre!