Előzetesbe kerültek a Vizoviczki-ügy új gyanúsítottjai

Vágólapra másolva!
A bíróság szerint tartani lehetne a Vizoviczki-ügyben hétfőn őrizetbe vett újabb gyanúsítottak szökésétől és a bizonyítás megnehezítésétől, ezért elrendelte a két férfi előzetes letartóztatását. Velük együtt már heten ülnek előzetesben a vesztegetési ügyben.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba került az a két férfi, akiket a V. László érdekeltségébe tartozó debreceni szórakozóhelyek képviselőiként hallgattak ki hétfőn gyanúsítottként.

A Fővárosi Törvényszék honlapjára felkerült közlemény szerint a letartóztatás indoka a szökés, elrejtőzés, bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye. H. Imre Lajos és a korábban rendőrként dolgozó I. András legfeljebb november 10-ig marad előzetesben. A végzés nem jogerős.

A Vizoviczki László és társai elleni nyomozás februárban kezdődött vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettének gyanúja miatt. Május végén fogták el az első gyanúsítottakat. A gyanú szerint a vállalkozónak több budapesti éjszakai szórakozóhelyen üzleti érdekeltsége volt, és egy munkatársán keresztül, kenőpénzekért cserébe, illegális rendőri védelmet biztosított ezeknek. Emellett elérte, hogy a konkurens szórakozóhelyeken a rendőrség razziákat tartson.

Az ügyben eddig előzetesbe került öt ember letartóztatását múlt csütörtökön hosszabbította meg a bíróság két hónappal. Hétfőn derült ki, hogy az ügyészség három újabb embert hallgatott ki gyanúsítottként az ügyben. Egyikük, K. Gyula - a debreceni rendőrkapitányság közrendvédelmi osztálya vezetője - őrizetét szerdán megszüntették.

Az ügyről szóló összes cikkünket itt olvashatja.