Bajnai Gordon nevében irkál valaki e-maileket

Vágólapra másolva!
Ismeretlenek e-maileket küldtek ki Bajnai Gordon és alapítványa nevében, amelyek szerint a korábbi miniszterelnök személyes találkozóra hívja a címzetteket - közölte Bajnai titkársága.
Vágólapra másolva!

Bajnai Gordon titkársága pénteken több forrásból is arról értesült, hogy ismeretlenek a korábbi miniszterelnök, illetve alapítványa, a Haza és Haladás nevében küldtek szét e-maileket különféle címzetteknek. Erről Bajnai titkársága közleményt adott ki. Eszerint az e-mailek "ki tudja hány címre, ki tudja hányféle szövegvariánssal" mentek ki. A hozzájuk eljutott változat szerint Bajnai személyes találkozóra hívja a címzetteket.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
Bajnai Gordon

"Tekintve, hogy az e-mail hamisítvány, annak tartalma pedig valótlan, nehéz szabadulni a gondolattól, hogy az nem ártó szándékkal íródott. Az alapítvány ahogyan eddig, úgy a jövőben is ellenőrizhető és igazolt módon kommunikál az általa megkeresett szakmai műhelyekkel, személyiségekkel. A volt miniszterelnök, illetve az Alapítvány nevével és adataival visszaélő illetéktelenekkel szemben a Titkárság minden jogi és informatikai lépést megtesz" - áll a közleményben.

Az elmúlt héten Bajnai neve ismét sokat szerepelt a sajtóban, miután a hvg.hu azt írta, a politikus a Milla nevű - azóta egyesületté alakult - szerveződés október 23-ai rendezvényén mond majd beszédet, ahol várhatóan bejelentiu, hogy visszatér a politikába. Bajnai visszatéréséről sokszor felröppent már a hír, de eddig mindig cáfolták. Itt olvashatja el az [origo] cikkét arról, kik és miért várják vissza az ellenzéki pártok, csoportosulások közül a volt miniszterelnököt.