Vágólapra másolva!
A benyújtott vádirat szerint Benedek Fülöp államtitkárként fiktív tanácsadói megállapodások megkötésére vette rá a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetet elnökét - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények elkövetése miatt vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) Benedek Fülöp ellen - írja a Magyar Nemzet. Fazekas Géza ügyészségi szóvivő a lapnak elmondta: a vádirat szerint Benedek Fülöp jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés ügyében felbujtóként, a kétrendbeli, nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt folytatott eljárásban pedig elkövetőként, valamint felbujtóként vonható felelősségre, és magánokirat-hamisítással is vádolják.

A lap azt írja, hogy a volt agrárállamtitkár valótlan tartalmú tanácsadói szerződésekkel próbálta leplezni Szilvásy György egykori titokminiszter lesencefalui nyaralója elé szánt facsemeték beszerzését és elültetését, amelyet az agrártárca fizetett ki.

A benyújtott vádirat szerint a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetet felügyelő államtitkárként rávette annak elnökét, hogy kössön fiktív tanácsadói megállapodást az alsótekeresi faiskola vezetőjével. A 30 szelídgesztenyefa-csemetéért 2,8 millió forintot fizettek a faiskolának, ezenkívül az államtitkár fiktív tanácsadói szerződésekre 1,5 millió forintot utaltatott a faiskolának a csemeték elültetéséért.

A lap értesülése szerint a Budapesti Nyomozó Ügyészségen 2009-ben indult, majd a KNYF-hez került eljárásban Szilvásy Györgyöt tanúként hallgatták ki, és ő azt vallotta, hogy fizetett a facsemetékért. Az ügyészség ennek ellenkezőjét találta bizonyítottnak, és a Pesti Központi Kerületi Bíróságon hamis tanúzás miatt vádat emelt vele szemben.