Opelre válthat a rendőrség

Vágólapra másolva!
Jövőre 115 lóerős Opel Astrákra cseréli a jelenlegi Ford járőrautókat a rendőrség.
Vágólapra másolva!

December 31-e után márkát válthat a rendőrség - írja a Vezess.hu online autós újság a járőrautó-tender ajánlatait pontosan ismerő forrásra hivatkozva.

A lap cikkéből kiderül, hogy a járőrautó-tender eredménye még nem hivatalos, még nem került sor szerződéskötésre sem a felek között. Ráadásul a cikk megjelenéséig az Opel nem is kommunikálta az eredményt, pedig a járőrautó-tenderen aratott diadal abszolút presztízskérdés.

Astrákba ülhetnek a rendőrök

A rendőrség az ajánlatok értékelésekor 1250 darab, 1,6 literes motorral felszerelt autó beszerzéséről döntött. A lap szerint a riválisok közül végül a Ford és a Renault maradt még versenyben az Opellel, és utóbbi adta a legjobb árajánlatot. Fontos különbség, hogy a rendőrség a jelenlegi flottába tartozó Skoda Octaviákat és Ford Focusokat lízingeli, de az új autókat meg fogja vásárolni. A fényhíddal, rádióval és rendőrségi matricákkal felszerelt járőrautók a 2003-ban bemutatott Astra Classic III-ból készülnek, és 115 lóerősek lesznek.

A Vezess.hu azt is megemlíti, hogy az állami szervek sokáig késlekedtek a közbeszerzéssel, így a nyertes ajánlattevőnek extrém rövid idő alatt kell leszállítania az előírt módon fényhíddal, rendőrségi rádióval és dekorációval ellátnia, forgalomba helyeznie és átadnia az autókat. Gondot jelenthet, hogy a világ legnagyobb autógyártóinak udvarán sem áll 1250 darab tökéletesen azonos felszereltségű, egységesen fehér alapszínű kocsi.