Vágólapra másolva!
Az idén először az Operaház és a Terror Háza Múzeum is bekapcsolódik a központi programokba.
Vágólapra másolva!

A Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent kormányhatározat szerint Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek azonnali hatállyal 90 millió forintot kell átcsoportosítania a nemzeti ünnep, valamint a kiemelt fontosságú rendezvények megvalósítására a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból. A pénzzel 2013. február 15-ig kell elszámolni, a fel nem használt részét pedig visszafizetni.

Kovács Zoltán társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár keddi budapesti sajtótájékoztatóján az ünnep programjairól szólva közölte, hogy október 23-án reggel a zászlófelvonással kezdődik a hivatalos állami ünnepség a Kossuth Lajos téren, majd családi programokkal, nyitott Parlamenttel várják az érdeklődőket. Délután kezdődik az ünnepi műsor, a téren Orbán Viktor miniszterelnök mond majd beszédet.

Elmondta, hogy az idén újdonságokkal is készültek, így két új partnerük lesz, az egyik a Terror Háza Múzeum, ahol a diákcsoportoknak rendhagyó történelemórákat tartanak, a másik pedig az Operaház, ahol október 23-án délelőttől kora délutánig a családoknak és a fiataloknak összeállított programokkal várnak mindenkit.