Egy volt fegyőrt gyanúsítanak a juhász felakasztásával

Vágólapra másolva!
Életveszélyt okozó testi sértés és önbíráskodás bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek egy a cselekmény elkövetésekor még fegyőrként dolgozó férfit Kecskeméten - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön. A gyanú szerint apjával ők verték meg és akasztották fel az életveszélyes sérüléseket szenvedő juhászt.
Vágólapra másolva!

A Kecskeméti Nyomozó Ügyészség szerdán gyanúsítottként hallgatta ki és őrizetbe vette H. Tamást, mert megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2012. augusztus 3-án a Solt melletti erdőben eddig ismeretlen társával felelősségre vonta az ott juhokat legeltető sértettet egy traktor eltűnése miatt - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön.

A gyanúsítottak a juhászt megverték, egy fához hurcolták, kötelet tettek a nyakába, annak végét egy fa ágán keresztüldobták, és a juhászt felhúzták, úgy faggatták. Később megérkezett H. Tamás édesapja is - a traktor gazdája -, majd a mozgásképtelenné vált juhászt hátrahagyva távoztak. A bántalmazás miatt életveszélyes sérüléseket szenvedő férfira csak az esti órákban találtak rá.

H. Tamás a bűncselekmény elkövetésekor a büntetés-végrehajtás hivatásos állományába tartozott. A cselekmény alapján a nyomozó ügyészség H. Tamással és édesapjával életveszélyt okozó testi sértés bűntettének és önbíráskodás bűntettének megalapozott gyanúját közölte. H. Tamás gyanúsítottat a nyomozó ügyészség őrizetbe vette és ikezdeményezi az előzetes letartóztatásáté.

Az esetről szóló riportunkat itt olvashatja.