Napirenden Tarlós és a frakció viszonya

Vágólapra másolva!
A fővárosi Fidesz-KDNP-frakció működési tapasztalatainak, közte a Tarlós István főpolgármesterrel való munkakapcsolatnak az áttekintését javasolta a Fidesz budapesti választmányának ülésén Németh Zoltán fővárosi frakcióvezető.
Vágólapra másolva!

Fónagy János, a választmány elnöke pénteken a tanácskozásról kiadott közleményében közölte: Németh Zoltán a csütörtöki ülésen javaslatot tett arra, hogy tegyék hatékonyabbá és rendszeresebbé a Fidesz budapesti elnöksége, a kerületi vezetők és a fővárosi frakció közötti egyeztetést. A frakcióvezető indítványozta, hogy a fővárosi képviselőcsoport működési tapasztalatainak - ideértve a főpolgármesterrel való munkakapcsolatot is - megtárgyalására a budapesti választmány első körben a választmány elnökségét kérje fel.

A választmányi ülésen Németh Zoltán tájékoztatást adott a fővárosi Fidesz-KDNP-frakció elmúlt két évben végzett munkájáról is, kitérve arra "a nehéz örökségre, amelyet az előző MSZP-SZDSZ-vezetés hagyott hátra". Ezek között példaként említette a BKV hatalmas adósságállományát, a közösségi közlekedés finanszírozásának megoldatlanságát, az elöregedett járműparkot, a 4-es metró beruházásának problémáit, a CET-beruházást és "az előnytelen szerződések sok milliárd forintos terheit".

Németh Zoltán szerint a továbbiakban is folytatni kell a közösségi közlekedés járműparkjának megújítását, a közlekedésfejlesztési beruházásokat és Budapest teljes csatornázásának kiépítését.

Az [origo] korábbi cikke szerint annyira eldurvult a vita Tarlós István és a Fidesz-frakció között, hogy fővárosi fideszesek szerint a következő két év "egymás kölcsönös szívatásával" telik majd. Hétfőn Tarlós István nem támogatta a buszpályázatról szóló fideszes javaslatot, amelyet a Fidesz-frakció végül nélküle is elfogadott. Erre Tarlós válaszul megnyirbálta a helyettese, György István hatásköreit.