Most Kerecsenden vonult a Jobbik a közbiztonságért

Vágólapra másolva!
"A községet ellepő bűnözési hullám ellen" tartott vonulást a Jobbik a Heves megyei Kerecsenden. A nagyjából ötszáz tüntető előtt az ellenzéki párt három parlamenti képviselője mondott beszédet.   
Vágólapra másolva!

Atrocitás nélkül ért véget a Jobbik "a községet ellepő bűnözési hullám miatt" szervezett demonstrációja Kerecsenden. A tüntetést azután szervezte meg az ellenzéki párt, hogy a helybeliek a párt segítségét kérték, mert elmondásuk szerint "a cigányság egy része ellehetetleníti a falu életét".

A nagyjából ötszáz fős demonstráción Juhász Oszkár, Gyöngyöspata polgármestere arról beszélt, hogy valami félresiklott Magyarországon, mert sokan csak a jogaikat ismerik, a kötelességeiket nem. Példaként hozta saját települését, ahol az elmúlt másfél évben kialakult helyzet után gyökeres változást hozott két mezőőr munkába állítása a külterületi lopások megakadályozására.

Zagyva György Gyula, a Jobbik országgyűlési képviselője a cigányság vezetőit hibáztatta a felzárkóztató programok kudarcáért.

Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője a bűnözőknek üzent: hagyjanak fel életmódjukkal, mert semmi jóra nem számíthatnak Magyarországon.

Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke zéró toleranciát sürgetett a bűnözés kérdéskörében is. "Fontos lenne a csendőrség felállítása, hiszen ez minden második európai országban működik a vidék közbiztonságáért" - mondta. A beszédek után a résztvevők felvonulást tartottak Kerecsenden.

A hvg.hu tudósítása szerint a demonstráció felhívását egy nyomtatott szórólapon terjesztették. A meghívó szerint az Eger közeli településen olyan szinten elburjánzott a "cigánybűnözés", hogy volt olyan hét, amikor öt rablás is történt. A rendezvény okai között több bűnesetet is említenek, többek között egy idős hölgyét, akihez öt alkalommal betörtek, és meg is verték.

Az ellenzéki párt legutóbb szerdán, Miskolcon tartott a "cigánybűnözés" elleni vonulást, szeptember végén pedig a pártelnök, Vona Gábor szülővárosában, Gyöngyösön demonstráltak a közbiztonság javításáért.