Lázár: Meg fogom keresni a családot

Vágólapra másolva!
Az államtitkárt szállító mikrobusz szerda reggel karambolozott az M5-ös autópályán, a balesetben egy nő meghalt. Lázár az mondta, meg fogja keresni az áldozat családját, és amiben tud, segít nekik.
Vágólapra másolva!

"A legnagyobb tragédia az, hogy meghalt egy ember" - mondta Lázár János a szerda reggeli balesetről. Ahogy fogalmazott: "nem tudom kifejezni az együttérzésnek, a részvétnek azt a fokát, amely vissza tudná adni, amit gondolok, amit érzek. Meg fogom keresni a családot, és amiben tudok, igyekszem majd segíteni nekik".

Az államtitkárt szállító mikrobusz és egy személyautó az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében, a főváros felé vezető oldalon, a 107-108-as kilométerszelvény között karambolozott szerda reggel. A balesetben a személyautóban utazó nő meghalt. Lázár János és a mikrobusz vezetője könnyebben sérült. A baleset részleteiről nyilatkozva az államtitkár azt mondta: a kilenc órakor kezdődő kormányülésre tartott Budapestre otthonából, Hódmezővásárhelyről. A Miniszterelnökség egyik kisbuszában - hátul ülve, bekötve - utazott, amelyet sofőrje vezetett, akivel évek óta együtt dolgozik, és aki kiválóan képzett járművezető.

"Én olvastam, egy kormányanyagon dolgoztam, amikor Kecskemét közelében felkiáltott a gépkocsivezető, hogy itt az út közepén egy autó. Felnéztem, s már ütköztünk is", a kisbusz pedig az árokban kötött ki - idézte fel a történteket. "Nem tudom, hogyan került az út közepére az az autó. Ez tisztázatlan, a hatóság feladata kideríteni." Az ütközést követően - folytatta - a sofőrrel együtt kiszálltak - egyikük sem veszítette el az eszméletét -, majd odamentek a személyautóhoz, hogy megnézzék, tudnak-e segíteni. A mentőszolgálat később őt és a sofőrt is kórházba szállította, ahol alkoholszintet is mértek, amelynek eredménye mindkettejük esetében nullás volt - közölte. "Őszinte részvétem a magam és a sofőr nevében is" - zárta szavait Lázár János.

A baleset részleteiről szóló cikkünket itt olvashatja.