Összekaptak a Békemenet szervezői

Vágólapra másolva!
Nyílt levélben hazugozta le Bencsik Andrást, a Békemenet egyik szervezőjét Széles Gábor, a megmozdulás másik kezdeményezője. A Magyar Hírlap és az Echo tv tulajdonosa azt kérte Bencsiktől, hogy szálljon magába.
Vágólapra másolva!

"A Békemenet ideje alatt - akárcsak a 2010-es választások idején - folyamatos kapcsolatban voltam az Echo TV vezérlő termével" - nyílt levelének utóiratában ezt írta Széles Gábor azok után, hogy Bencsik András a hvg.hu-nak azt mondta, hogy október 23-án, illetve a Békement ideje alatt a Seychelles szigeteken nyaralt a Magyar Hírlap és az Echo tv tulajdonosa, a megmozdulás korábbi kezdeményezője.

A Facebookon megjelent nyílt levélben Széles azt írta, sajnálattal vette tudomásul, hogy amit Bencsik András a lapnak nyilatkozott, az hazugság volt. Ezt a Facebook-profilján közölt képekkel is alátámasztja, mert szerinte a rajtuk lévő dátumokon is látható, hogy a nyaralása jóval korábban volt, mint október 23. A vállalkozó hozzáteszi, hogy a hazugságért nem készül beperelni Bencsik Andrást, akinek egyébként Demokrata címmel műsora is van az Echo TV-n.

"Sajnálattal kell azt is megállapítanom, hogy azzal foglalkozol, hogy a magán életemben öt napot hol nyaralok, és mivel töltöm az október 23.-át. Mit szóltál volna ahhoz, ha a januári Békemenet után én meg azzal foglalkoztam volna, hogy miért mentél el közel egy hónapra Kínába nyaralni?"- vágott vissza Széles Bencsiknek, majd zárásként arra kérte a publicistát, hogy kicsit szálljon magába.

A Békemenet Egyesületnek az idei október 23-i rendezvény volt a második megmozdulása. A Belügyminisztérium közlése szerint több mint 150 ezren vettek részt a mostani békemeneten.