Szakértő vizsgálja, mennyivel ment a Lázár Jánost szállító autó

karambolozott a Lázár Jánost szállító kisbusz az M5-ös autópályán, egy nő a balesetben meghalt
Vágólapra másolva!
Egyik sofőr sem fogyasztott alkoholt Lázár János szerda reggeli baleseténél. Az ütközésben könnyebben megsérült, Miniszterelnökséget vezető államtitkár a Blikknek azt mondta, a történtek miatt nem vesz ki szabadságot.
Vágólapra másolva!

Nem vesz ki szabadságot a szerdai halálos baleset után Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár a Blikknek ugyanakkor azt mondta, a baleset jó időre meghatározza az életét.

Az államtitkárt szállító mikrobusz és egy személyautó az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében, a főváros felé vezető oldalon, a 107-108-as kilométerszelvény között karambolozott szerda reggel. A balesetben a személyautóban utazó nő meghalt. Lázár János és a mikrobusz vezetője könnyebben sérült meg.

Bár a baleset körülményei egyelőre még tisztázatlanok, a lap azt írja, a rendőrség kiderítette, hogy a Ford Fiesta sofőrje, K. Tímea kétszer is letért az útról, mielőtt a VW Multivan kisbusz elé sodródott volna. A Blikk úgy tudja, először kis híján nekihajtott a szalagkorlátnak, nem zárható ki, hogy érintette is azt, de ezt még korrigálni tudta. Majd nem sokkal később a nő ismét letért az útról, és nekicsapódott a sávokat elválasztó korlátnak. Az egyelőre rejtély, hogy miért nem tudta K. Tímea az úton tartani a Fiestát. Vizsgálják, hogy az asszony elaludt-e, esetleg rosszul lett, vagy műszaki hibás volt a kocsija.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya közölte, hogy egyik sofőr sem fogyasztott alkoholt. Azt, hogy mennyivel ment a Lázár Jánost szállító autó és K. Tímea a baleset pillanatában, napokon belül szakértő állapítja majd meg, de már az ügyészség folytatja a nyomozást - írja a Blikk.