Hat év börtönt kapott a volt nyomozó

Vágólapra másolva!
Hat év börtönt kapott az a miskolci kábítószeres nyomozó, aki a bíróság szerint összejátszott a városban működő bűnözői csoportokkal. A rendőr szerint csak el akarják lehetetleníteni, az ügy aktáit 30 éve titkosították.
Vágólapra másolva!

Vesztegetés, közokirat-hamisítás, hivatali visszaélés és egyéb bűncselekmények miatt hat év börtönbüntetésre, illetve hat év közügyektől való eltiltásra ítélte csütörtökön a Szolnoki Törvényszék V. Viktort, a miskolci rendőrkapitányság kábítószeres ügyekkel foglalkozó felderítő csoportjának egykori munkatársát - írja a Magyar Nemzet pénteken.

Az elsőrendű vádlott mellett az ügynek további öt érintettje van, őket egy év négy hónap börtöntől hat évig terjedő fegyházbüntetéssel sújtotta a törvényszék, három embert közülük próbára bocsátott.

A vádiratban említett bűncselekményeket a vádlottak 2004-2005-ben követték el. Az ügyészség szerint V. Viktor olyan bűnözői csoportokkal játszott össze, amelyeknek tagjai Miskolc és környéke bűnbandáit tartották az ellenőrzésük alatt, és nem segítette a különböző büntetőügyekben indított vizsgálatokat.

V. Viktort 2009-ben, az első per végén hét év börtönbüntetésre ítélték Nyíregyházán, de az egykori nyomozót nem vették őrizetbe a határozat kihirdetése után. A lap úgy tudja, a korábbi verdiktet eljárási hibák miatt helyezték hatályon kívül.

V. Viktor előzetes letartóztatása alatt maga is feljelentést tett két vezető beosztású borsodi ügyész ellen, és azt állította: húszmillió forintot vettek át alvilági csoportoktól, hogy őt ellehetetlenítsék. V. Viktor és társainak aktáit már a nyomozás kezdetén harminc évre titkosították - ismerteti a lap.