Orbán bevásárolt szuvenírekből

Vágólapra másolva!
A miniszterelnök 15 ezer forintot hagyott ott a Szépművészeti Múzeum ajándékboltjában a Cézanne-kiállítás megnyitója után - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktort annyira lenyűgözte a Szépművészeti Múzeumban Paul Cézanne február közepéig látható kiállítása, hogy több ajándéktárgyat is vitt gyermekeinek és feleségének - írja a Blikk. Két kisebb lánya, Flóra és Róza egy-egy bögrét kapott, amelyet a XIX. századi francia festő képe díszített, Sárát pedig egy hasonló terítővel lepte meg.

A felesége egy albumnak örülhet, amely a neves múzeumoktól kölcsönkért több mint 100 világhírű alkotást, valamint a kortársak most kiállított műveit mutatja be. A szuveníreket a kormányfő egyébként zsebből fizette: a 15 ezres számlát három ötezressel egyenlítette ki - írja a Blikk. A lap hozzáteszi: a család az ünnepélyes megnyitóra nem tudta követni a politikust, de a napokban ők is ellátogatnak majd a múzeumba.

A Blikk emlékeztet rá, hogy egy hónappal ezelőtt külön parlamenti döntés született annak érdekében, hogy felbecsülhetetlen értékű tárlat addig 250 milliárd forintos biztosítási garanciáját 300 milliárdra megemeljék.