Néha csöpög a mennyezet, de az normális

leszakadt az állmennyezet az Aréna Pláza egyik emeletén
Vágólapra másolva!
A szerencsének köszönhető, hogy hajnalban omlott le az Aréna Pláza álmennyezete, és emiatt nem kell bezárni a bevásárlóközpontot az ott dolgozók szerint. Egy takarítónő egy perccel a beomlás előtt haladt el a mennyezet alatt, a reggelre beérkező munkatársakat hatalmas sitthalmaz fogadta.
Vágólapra másolva!

"Mivel hajnali fél 6-kor omlott be a mennyezet, a takarítókon és a biztonságiakon kívül senki nem volt az épületben. Csak hallomásból tudom, hogy az egyik takarító egy perccel az omlás előtt haladt el az érintett rész alatt" - mondta az [origo]-nak egy, az Aréna Plázában dolgozó férfi. A plázában szombaton omlott le nagyjából 100 négyzetméteren az álmennyezet.

Az egyik közeli üzletben dolgozó férfi szerint szombaton 8-ra érkezett dolgozni, hatalmas sitthalmaz fogadta, az általa egyenként 25 kilósra saccolt gipszkartonlapok mellett az azt tartó alumíniumváz is leszakadt. A romokat nagyjából negyed 11-re takarították el, a mennyezetet azóta nem javították meg, mert még tartanak a hatósági vizsgálatok, így hétfő délelőtt több vásárló is nézegette, fényképezgette a hiányos plafont.

Fotó: Mudra László [origo]
A beszakadt álmennyezet helye

"Csak azt nem értem, miért dolgozunk még itt. Mi a garancia arra, hogy legközelebb nem fog megint leszakadni?" - mondta egy másik, plázában dolgozó. Szerinte hiába próbálta megtudni, mi volt az oka a leomlásnak, nem sikerült. Más alkalmazottak is azt mondták, nem tájékoztatták őket a baleset okairól. Az Aréna Pláza hétfő közleményt adott ki, abban azt írták, még vizsgálják az okokat.

"Ha nyitva lett volna a pláza, akkor nem itt ülnénk, mert biztos meghalt volna valaki, ha alatta áll" - mondta az alkalmazott, aki úgy tudja, egyszerre, hirtelen omlott le a mennyezet. "Az a szerencse, hogy hajnalban történt. Ha megölt volna valakit, az egész pláza lehúzhatja magát a WC-n" - mondta egy másik üzlet alkalmazottja.

Fotó: Mudra László [origo]
A pláza szerint 100 négyzetméternyi álmennyezet esett le.

A megkérdezettek szerint lényegében semmilyen komolyabb műszaki probléma nem volt korábban a plázában. Egyikük azt mondta, néha szokott csöpögni a mennyezet, de ez szerinte normális, más plázákban is előfordul. Egy másik ember azt mondta, egy olyan esetre emlékszik, amikor egy vízfeltörés elárasztott egy boltot.