Megint kábelt loptak a ráckevei HÉV vonalán

Vágólapra másolva!
Hétfőn délelőtt kétszer is kábellopás történt a H6-os, azaz a ráckevei HÉV vonalán, a tettesek összesen 3,2 millió forintos kárt okoztak - közölte a BKK. A BKK nyomravezetői díjat tűzött ki.
Vágólapra másolva!

Két kábellopásról is jelzést kapott a BKK fődiszpécsere hétfőn délelőtt. Mindkét esetben a H6-os HÉV vonalán rongálták meg az áramellátó hálózatot a tettesek, akik 3,2 millió forintnyi kárt okoztak.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint reggel kilenckor érkezett az első jelzés, hogy a Dunaharaszti határában lévő M0-s híd térségében 120 méternyi betáplálási kábelt tulajdonítottak el ismeretlenek a HÉV-vonalról. Az eset nem okozott fennakadást a vonatforgalomban, az anyagi kár körülbelül 1,5 millió forint.

A második jelzés tizenegy óra után érkezett a fődiszpécserhez. Eszerint ugyancsak a H6-os hév vonalán a Torontál utcánál 80 méternyi 240 mm keresztmetszetű és 160 méternyi 150 mm keresztmetszetű vezetéket loptak el. Az anyagi kár itt mintegy 1,7 millió forint. A HÉV-forgalmat ez sem zavarta meg.

A BKK mindkét esetben feljelentést tesz a rendőrségen, de azt is kéri, hogy ha bárkinek információja van a lopásokról, vagy ha bármilyen gyanús, kábellopásra utaló jelet észlel valamelyik pályaszakaszon, akkor hívja a rendőrséget (107 vagy 112), vagy telefonáljon a BKK ügyfélszolgálatára (06 1 258 4636). A tolvajok kézre kerítőjének 250 ezer forint nyomravezetői díj jár, és 500 ezer forintot kapnak azok, akik olyan felvásárlói helyekről adnak használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket.