Ismét hűtlen kezelés gyanújával nyomoznak a Rác fürdő ügyében

Vágólapra másolva!
A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal feljelentése alapján ismét nyomozás indult a Rác fürdő felújításának ügyében. A felújított fürdő tatarozásakor 6 milliárd forint veszett el, a fürdőt pedig most senki sem üzemelteti.
Vágólapra másolva!

Hűtlen kezelés gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Rác fürdő felújításának ügyében a Fővárosi Főügyészség, miután az ügyben a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal feljelentést tett - értesült az MTI Hírcentrum szerdán.

Az M1 Híradójában elhangzott: a gyanú szerint a Rác fürdő felújítására a Magyar Fejlesztési Bank 2005-ben - a véleményező testületek aggályai ellenére - fedezet nélkül nyújtott több mint hatmilliárd forint hitelt. A pénzt a beruházásra létrehozott, 75 százalékban magántulajdonú Rác Nosztalgia Kft. vette fel, ám az csődbe ment, a főváros pedig nem talált olyan üzemeltetőt, amely vállalta volna a hitel törlesztését.

A kialakult helyzet miatt a felújított fürdő azóta sem működik. A büntetőeljárás lefolytatására a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdaságvédelmi főosztályát jelölték ki. A fürdő felújításával kapcsolatban a BRFK-n szintén hűtlen kezelés miatt 2009-ben már indult nyomozás, azt azonban bűncselekmény hiánya miatt tavaly szeptemberben megszüntették.