Nem drágul a távfűtés

Vágólapra másolva!
A távhő fogyasztói ára nem változik az idén a nemzeti fejlesztési miniszter szerdán megjelent rendelete szerint.
Vágólapra másolva!

A távhő díját megállapító és a távhő-szolgáltatási támogatásról szóló miniszteri rendeletek Magyar Közlönyben megjelent módosítása nyomán nem változik a lakosságnak és a külön kezelt intézményeknek nyújtott távfűtés legmagasabb hatósági ára.

Így a lakossági távhőárak 2012 novemberétől sem emelkednek - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A rendelet kimondja: "A végfelhasználó a távhőszolgáltató és az ellátási területen a korábbi távhőszolgáltató helyett működő új távhőszolgáltató részére a távhőszolgáltatásért a távhőszolgáltató által 2011. március 31-én alkalmazott, általános forgalmi adót nem tartalmazó díjnál 4,2 százalékkal magasabb mértékű - legmagasabb hatósági árnak minősülő - szolgáltatási díjat köteles fizetni."

A korábbi rendelet is a szóban forgó ár maximum 4,2 százalékos emelését tette lehetővé a szolgáltatóknak, és ezzel a cégek túlnyomó többsége élt is. A rendelet további részeiben pontosítja a korábbi szabályozást a távhőtermelők támogatásáról, mellékleteiben közli az egyes szolgáltatóknak nyújtott támogatás mértékét.