Nem hagyja annyiban Gáspár Győző felfüggesztettjét az ügyészség

Vágólapra másolva!
Hiába kapott csupán felfüggesztett börtönt első fokon a Győzike-show főszereplője, szerdán az ügyészség fellebbezett. A nem jogerősen adócsalásért elítélt Gáspár Győzőre letöltendő börtönbüntetést kérnek.
Vágólapra másolva!

Végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását kéri az ügyészség Gáspár Győző valóságshow-szereplőre és feleségére - közölte Bóna Gyula, a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője. Az ügyészség ezért szerdán fellebbezést jelentett be a bíróság hétfői ítélete ellen, amely csupán felfüggesztett börtönt szabott ki az adócsalásért elítélt férfira.

A Salgótarjáni Városi Bíróság hétfőn Gáspár Győző elsőrendű vádlottat kétrendbeli adócsalás, valamint csalás és magánokirat-hamisítás miatt egy év nyolc hónap börtönbüntetésre, feleségét, Gáspárné Balla Beátát adócsalásért és magánokirat-hamisításért egy év hat hónap börtönre ítélte. A bűnsegédként bűnösnek talált harmadrendű vádlottat, Bangó Attilát egy év négy hónap börtönbüntetésre ítélték, de a végrehajtást mindhármuk esetében három évre felfüggesztették.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlottak és védőik felmentésért fellebbeztek. Az ügyész hétfőn három nap gondolkodási időt kért, és most jelentette be, hogy szintén fellebbez.

Forrás: MTI/Komka Péter
Gáspár Győző hétfőn hóesésben érkezett a bíróságra

Gáspár Győzőt és feleségét eredetileg 22,2 millió forintos adócsalással vádolta meg az ügyészség az RTL Klub Győzike-show című műsorával összefüggésben. A bírósági szakban az ügyvédek kérésére kirendelt szakértő még nagyobb adóhiányt mutatott ki, így, miután kiderült, hogy a vádlottak más bűncselekményekben is bűnösek, a vádat kiterjesztették.

A Gáspár házaspár nem fizetett személyi jövedelemadót a Családom közt című album és a Romantic együttes dalainak jogdíjai után sem. 2005-ben és 2006-ban összesen 27,5 millió forint adót csaltak el. Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék hozza majd meg a jogerős ítéletet.