Vádat emeltek a Gellért-orgia szervezői ellen

Vágólapra másolva!
Összesen három embert vádol a német ügyészség az öt évvel ezelőtt, német vendégek számára a budai Gellért fürdőbe szervezett szexparti megrendezésével. Az alkalmazottak a vád szerint átverték a cégüket.
Vágólapra másolva!

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt vádat emelt a hamburgi ügyészség egy német biztosítótársaság két korábbi menedzsere ellen, amiért a vállalat számlájára szexpartit szerveztek a budapesti Gellért termálfürdőben.

Az ügyészség szerint a vádlottak a budapesti út költségeinek, különösen pedig az út során örömlányokra fordított pénznek vállalati költségként történő elszámolásával sértették meg a törvényeket, és összesen 52 ezer euró kárt okoztak - írták német lapok pénteken.

A biztosításközvetítéssel foglalkozó Hamburg-Mannheimer International (HMI) 2007-ben a legjobban teljesítő ügynököknek budapesti jutalomutat szervezett. Az egyik program látogatás volt a Gellért fürdőben, ahol magyar prostituáltak szórakoztatták a német cég alkalmazottait.

A vádhatóság szerint a rendezvényen 20 örömlány és a biztosító legkevesebb 64 munkavállalója vett részt. A nyomozás során feltárt adatok szerint a társaság vezetése nem tudott a budapesti útról.

A hamburgi ügyészség hűtlen kezelésben való bűnrészesség miatt vádat emelt egy harmadik személy, egy rendezvényszervező cég ügyvezetője ellen is. Az eljárást a HMI anyavállalata, az Ergo biztosító feljelentése nyomán indították. Az ügyet a Handelsblatt nevű üzleti lap tárta fel tavaly, az idén nyáron pedig megírta, hogy a jól teljesítő ügynökök 2009-ben, 2010-ben és 2011-ben egy jamaicai szexklubba látogathattak el a vállalat költségén.