Előzetesben a 11 éves fiú feltételezett gyilkosai

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba került azt a három személy, aki a gyanú szerint előre megfontolt szándékkal, különös kegyetlenséggel meggyilkolta a 11 éves felsőmocsoládi kisfiút Kaposváron. Egyikük a fiú nevelőapjának élettársa. A Sonline.hu szerint a nő felbujtó lehetett, az elkövető pedig egy 57 éves férfi, aki nemrég szabadult a fegyházból.
Vágólapra másolva!

A Kaposvári Törvényszék vasárnap elrendelte a 11 éves felsőmocsoládi kisfiú megölésével gyanúsított P. Erika, B. József és K. József előzetes letartóztatását - közölte Pálné Gergely Mónika, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A Sonline.hu szerint mindhármukat 14. életévét be nem töltött személy ellen előre megfontolt szándékkal, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

Az egyik gyanúsított, P. Erika a kisfiú nevelőapjának élettársa volt. A Sonline úgy tudja, őt felbujtással gyanúsítják. A lap szerint a vélelmezett elkövető az 57 éves kaposvári férfi lehet, akit korábban már büntettek erőszakos bűncselekmények miatt, október 9-én ötéves fegyházbüntetésből szabadult. A bűnsegédnek a 41 éves másik hajléktalan férfit tartják, ő - zaklatás miatt - jelenleg is büntetőeljárás alatt áll.

Forrás: MTI/Varga György
Az egyik feltételezett elkövető.

A hétfőn Kaposváron eltűnt Szita Bence holttestét szombaton reggel találta meg a rendőrség a Kaposvári Egyetem mögött lévő erdős területen. Piros Attila dandártábornok, Somogy megyei rendőrfőkapitány a szombat délután tartott sajtótájékoztatón elmondta, a fiú előre kitervelt, brutális gyilkosság áldozata lett.

A rendőrség szerint a kisfiú már halott volt hétfőn éjjel, amikor a gyermek nevelőapjának élettársa bejelentette az eltűnését, a nő félrevezette a hatóságot. Piros Attila szerint a bejelentő állításai óráról órára változtak, és azt a gyanút erősítették, hogy köze lehet a bűncselekményhez.

Forrás: MTI/Varga György
Ezen a területen találták meg a kisfiú holttestét

A fiút először Sántos és Szentbalázs települések között keresték, ahol egy régi temetőben találtak egy előre megásott sírt. A sírhelynél vér és szövetmaradványok is voltak. A Magyar Televízió híradója szerint a tettesek előbb ide temették a fiút, majd később kiásták, és máshová vitték. Pénteken a rendőrök Toponár közelében kezdték keresni, és ott ráakadtak a kisfiú holttestére. A rendőrség az indítékot még nem tudja pontosan, de vannak feltevéseik.

A Híradó szerint a hajléktalanoknak néhány ezer forintot fizetett a nő, és a gyanúsítottak már részleges beismerő vallomást tettek, de elsősorban magukat mentik, és a többieket igyekeznek bemártani. A nőt jelenleg elmeorvos vizsgálja.