Magyar cégeket látnak a szíriai fegyverüzletben az oroszok

Vágólapra másolva!
Meg nem nevezett magyar és bolgár cégek is érintettek a szíriai ellenzék felfegyverzésében - mondta egy egyiptomi üzletember az orosz állami tévé egyik csatornájának.
Vágólapra másolva!

Egy egyiptomi üzletember állítása szerint bolgár és magyar cégek fegyvereket adnak el török vállalatoknak, amelyek aztán egyebek mellett a szíriai ellenzéki hadseregnek továbbítják az árut - hangzott el a Rosszija 24 állami hírtelevízió hétfői riportjában.

Mohamed Szelim elmélete szerint egyes kelet-európai országok abban segítik az Egyesült Államokat, hogy az Afganisztánná változtassa Szíriát, ennek keretében ürítik ki egykori szovjet fegyverraktáraikat. "Pontosan tudom, hogy például bolgár, magyar cégek tárgyalnak török vállalatokkal, automata fegyvereket, robbanószereket, páncéltörő rakétákat adnak el nekik, azok pedig a fegyvereket a Szabad Szíriai Hadseregnek és más fegyveres csoportoknak juttatják el" - állította Mohamed Szelim a Rosszija 24 hírtelevíziónak.

Az orosz riport-összeállításban egy libanoni televíziós tudósító arról beszélt, hogy miként történik a fegyverek átadása a török-szíriai határon. A szállítmányt éjjel viszik a határra, ahol a török hadsereg tisztjei bonyolítják le az ügyletet.

Az orosz állami televízióban hétfő reggel óta minden órában sugárzott riport egy szíriai férfi kivégzéséről készült felvétellel kezdődik, akit a Rosszija 24 tudósítója szerint a Szabad Szíriai Hadsereg tagjai öltek meg a helyi hatalommal való együttműködés vádjával.