Száz diák nem ment iskolába Rákosszentmihályon

Vágólapra másolva!
A Centenáriumi Általános Iskolában nem engedték iskolába a gyerekeiket szülők, hogy így tiltakozzanak az új igazgató ellen. Az önkormányzat ennek ellenére nem akarja leváltani az igazgatót.
Vágólapra másolva!

Több mint száz diák nem ment iskolába hétfőn a budapesti Centenáriumi Általános Iskolában, a szüleik nem engedték el őket, így tiltakoznak ugyanis az új igazgató ellen - írja keddi számában a Blikk. Korábban a XVI. kerületi önkormányzat pályázatot írt ki iskola igazgatói állására, de csak egyetlen jelentkező volt, őt meg is bízta a kerület. A döntéssel azonban sem a szülők, sem a tanári kar egy része nem ért egyet - számolt be a lap.

"Az új igazgatónő zárat cseréltetett, mindent ellenőriztet, erőszakos embernek látszik" - magyarázta az iskola egyik pedagógusa. "Szülőként azt szeretnénk, ha új pályázatot írnának ki az iskola vezetésére, mert - mivel elolvastuk pályázatát - meggyőződésünk szerint nem a nyertes pályázó a megfelelő személy ezen intézmény élére" - mondta a lapnak az egyik szülő.

Az új igazgatónő bízik abban, hogy sikerül helyreállítani a rendet. "Lehetetlen volt nem észrevenni a szokatlanul sok hiányzót: két osztályba például egyetlen gyermek sem érkezett meg" - mondta Horváthné Sabáli Éva. "Azt kértem az osztályfőnököktől, nézzenek utána, és készítsenek jelentést ennek okairól. Azt is vizsgálni fogom, hogy a tanároknak milyen szerepe volt a diákok távolmaradásában. Célom, hogy az iskolai élet visszatérjen a szokásos kerékvágásba" - nyilatkozta az igazgató.

A szülők hétfő délutánra demonstrációt is szerveztek a XVI. kerületi önkormányzat elé, de az önkormányzat nem akarja leváltani az igazgatót. "Egyes tanárok és szülők pletykákra alapozva vádolták Horváthnét, aki valamennyi vádat dokumentumokkal megcáfolt, így öt évre igazgatói megbízást kapott" - közölte Kovács Péter polgármester. A hivatal egyidejűleg az oktatási jogok biztosához fordult.