Vizoviczki-ügy: Budapest rendőrfőkapitányát is kihallgatták

Vágólapra másolva!
A Blikk úgy tudja, volt olyan gyanúsított rendőr, aki kérte, hogy hallgassák ki a feletteseit.
Vágólapra másolva!

Több magas rangú rendőri vezetőt, köztük Budapest jelenlegi főkapitányát, Tóth Tamást is kihallgatta a Központi Nyomozó Főügyészség a Vizoviczki-ügyben - tudta meg a Blikk. A lap szerint azt egyelőre nem tudni, hogy a főrendőrök terhelő vallomást tettek-e a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő volt beosztottjaikra.

A legfelsőbb rendőri vezetőket egyébként is kihallgatták volna, de a Blikk úgy tudja, volt olyan gyanúsított, aki maga indítványozta, hogy az eljárásban hallgassák ki a feletteseit.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes vezetője a folyamatban lévő nyomozás miatt nem árult el részleteket az ügyről, de nem cáfolta a Blikk információit. A lap szerint az előzetesben lévő rendőröknek voltak további beavatott beosztottjaik, akik Vizoviczki ügyes-bajos dolgait intézték.

A Vizoviczki László és társai elleni nyomozás februárban kezdődött vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettének gyanúja miatt. A gyanú szerint Vizoviczki, aki több budapesti szórakozóhely tulajdonosa, és a budapesti éjszakai élet ismert alakja, egy közvetítőn keresztül rendőri vezetőket fizetett le annak érdekében, hogy ne avatkozzanak be a működésébe. A nyár elején kirobbant rendőrkorrupciós ügyben négy rendőrt vettek őrizetbe, egyikük korábban az év rendőre volt, egy másikat bravúros túsztárgyalóként léptették elő a BRFK-n.

A bíróság októberben két hónappal meghosszabbította Vizoviczki László és a rendőrök előzetes letartóztatását is, így várhatóan mindannyian december elejéig börtönben maradnak.

Az ügyről szóló összes cikkünket itt olvashatja.