Jegyhamisítót kaptak el a Nyugatinál

Vágólapra másolva!
A 18 éves férfi a Nyugati aluljáró metró kijáratánál adott el hamisított vonaljegyeket, 320 forint helyett 305 forintért. A fővárosi bérlethamisítási rendszerről korábban az [origo] is beszámolt.
Vágólapra másolva!

Magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak egy 18 éves budapesti férfi ellen, aki kedden a Nyugati aluljáróban, a 3-as metró lejáratánál lévő jegyautomatánál vélhetően hamisított BKK-vonaljegyet adott el. A rendőrök látták, mi történt, majd igazoltásra szólították fel a férfit. A vevőt tanúként hallgatták ki, aki elmondta, hogy abban a hiszemben vásárolta az egyébként 320 Ft-os jegyet a gyanúsítottól 305 Ft-ért, hogy az valódi.

Később, a gyanúsított ruházatának átvizsgálásakor előkerült további négy, vélhetően hamisított BKK-gyűjtőjegy, valamint két BKK-vonaljegy is. A rendőrség a hamis jegyeket lefoglalta. T. Roland a bűncselekmény elkövetését elismerte. A férfi őrizetbe vették, kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Az [origo] korábban utánajárt, hogy milyen módszerekkel kereskednek a Nyugati téri aluljáróban a hamisított bérletekkel. Az erről szóló riportunkat itt olvashatja el.