Nyomoznak a kuruzsló fogorvosok után

Vágólapra másolva!
A rendőrség nyomozást indított, miután betegek és fogorvosok jelezték a békési önkormányzatnak, hogy olyanok végeznek a városban fogorvosi és fogtechnikusi tevékenységet, akiknek ehhez nincs meg a végzettségük.
Vágólapra másolva!

Kuruzslás vétsége elkövetésének alapos gyanúja miatt nyomozást indított a békési rendőrkapitányság szerdán. A nyomozást az után indították, hogy a város önkormányzata kedden a fogászati kuruzslás veszélyeire hívta fel a lakosság figyelmét, és a közlemény megjelent a sajtóban.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján olvasható tájékoztatás szerint a békési rendőrkapitánysághoz nem érkezett illegális orvosi tevékenységről szóló bejelentés, de miután a sajtóban a közlemény megjelent, a rendőrség nyomozást indított.

Izsó Gábor, Békés polgármestere kedden arról beszélt, betegek és fogorvosok jelezték az önkormányzat szociális, egészségügyi és ügyrendi bizottságának, hogy olyan emberek végeznek a városban fogorvosi, illetve fogtechnikusi tevékenységet, akiknek ehhez nincs meg a végzettségük, és így erre nem is jogosultak. A kezeléseknél továbbá a sterilitás sem biztosított.

A képviselő-testület tárgyalt az engedély nélküli fogászati ellátásról, és úgy döntött, hogy a lakosság egészségének megőrzéséért, a fertőzések és szövődmények megelőzése érdekében felhívásban tájékoztatja a békésieket a fogászati kuruzslás veszélyeiről - tette hozzá a városvezető.