Egységes ruhát adnának a rendészeti dolgozóknak

Vágólapra másolva!
A különböző rendészeti dolgozók egységes formaruházatát felsoroló rendelettervezetet készített a Belügyminisztérium. Részletesen leírták, hogy a halőröknek, mezőőröknek és a többi dolgozónak hány pár és milyen színű zokni jár a munkaadótól.
Vágólapra másolva!

Egységesítené a rendészeti feladatokat ellátó emberek ruházatát a belügyminiszter. A kormány honlapjára felkerült rendelettervezet részletesen leírja, hogy a biztonsági őröknek, a hal- vagy mezőőröknek vagy a közterület-felügyelőknek milyen ruhát kell biztosítani.

A tervezet indoklása szerint a cél az, hogy a rendészeti feladatokat ellátók ruházati ellátását egységesen szabályozzák. A szabály szerint fegyveres biztonsági őröknek, természetvédelmi őröknek, erdővédelmi szolgálatok tagjainak, hegyőröknek, erdészeknek, halőröknek, közterület-felügyelőknek, mezőőröknek és az önkormányzati természetvédelmi őröknek kötelező lesz munkájuk során az előírt ruhát viselniük.

A munkáltatót (például az adott erdészetet) mindig a bal kabátujjon (vagy más felső öltözék bal ujján) kell felvarrással vagy tépőzárral jelezni.

A ruhákról a munkaadóknak kell majd gondoskodniuk, de a ruhák állagának megóvása a viselő felelőssége lesz.

A fegyveres biztonsági őröknek többek között jár majd baseballsapka, többfunkciós téli kabát kivehető polárbéléssel, gyakorló zubbony, bakancs, három pár téli és öt pár nyári zokni. A közterület-felügyelők kétszer két nyári és téli nadrágot, három pamutpólót, öt rövid és öt hosszú ujjú inget, valamint láthatósági mellényt kapnak több egyéb mellett. A kerékpáros vagy motoros felügyelők biciklisnadrágot és öt pár fehér sportzoknit is kapnak.

A természetvédelmi őrök három évre kapnak egy-egy zöld sálat, barna kesztyűt és barna bakancsot három pár téli zoknival. A nyári időszakra egy pár átmeneti cipő és egy pár félcipő is jár. Kapnak továbbá esőruhát, polár aláöltözetet és kamáslit is.