Vágólapra másolva!
Megelégelte a sorozatos kábellopásokat a főváros, ezért várhatóan javaslatot nyújt be a parlamentnek arról, hogy három évig terjedő börtönt kapjanak a fémtolvajok, és orgazdaság miatti eljárás is induljon ellenük.
Vágólapra másolva!

A büntető törvénykönyv további szigorítását kéri a parlamenttől a Fővárosi Közgyűlés a kábellopások miatt - írja a Magyar Nemzet.

A lap azt írta, hogy a javaslat szerint - amelyet a közeljövőben terjeszt elő a főpolgármester - a fémtolvajlás három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény lenne.

Zsolnai József, a főváros közbiztonsági tanácsnoka azt mondta: az üggyel foglalkozó budapesti munkacsoport azt szorgalmazza, hogy kábellopás esetén lopás, rongálás és orgazdaság miatt is induljon büntetőeljárás.

A kábellopások elleni eddigi intézkedések - így a nyomravezetői díj és a kémvonatok is - hatástalanok voltak. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a kábellopások megfékezésével már az Európai Unió is foglalkozik. Uniós szinten megszüntethetik a fémek készpénzes átvételét, és minden közüzemi kábelt megsemmisíthetetlen "technikai DNS-sel" látnának el.