Bejegyezte a bíróság a magyar Kalózpártot

Vágólapra másolva!
Csoportként eddig is tevékenykedett Magyarországon a svéd mintára alakult Kalózpárt, de most állításuk szerint a bíróság is bejegyezte őket valódi pártként. A szervezet közleménye szerint valódi demokráciát akarnak, és ha lebontották a többi párt hatalmát, magukat is feloszlatják.
Vágólapra másolva!

Bejegyezték a magyarországi Kalózpártot - közölte a szervezet szerda este. A párt közleménye szerint a regisztrációjukról szóló bírósági végzés október 31-én emelkedett jogerőre de csak most jelentették be alakulásukat a nyilvánosság előtt.

A közleményből az nem derül ki, hogy kik állnak a párt alapítása mögött, de az interneten már 2011 vége óta létezik egy honlap, amely egy magyar Kalózpártot hirdeti. A Kalózpártok hálózata 2006-ban indult, először Svédországban alapítottak ilyen szervezetet, és azóta a világ számos országában alakultak hivatalosan bejegyzett, vagy bejegyzés nélkül politizáló társszervezetek.

A Kalózpártok politikai családja általában az állampolgári jogok védelmét, a közvetlen demokráciát, a szerzői jogok rendszerének reformját és az internet, valamint az szabadságát tűzi zászlajára. Közleménye szerint nem kivétel ez alól a magyar csoport sem, amely "a rosszul működő politikai rendszert szeretné megcsáklyázni".

A Kalózpárt közleménye szerint egy új generációval szeretné a politikát megszerettetni, és meg akarja teremteni a valós demokráciát. Szintén céljuk - írják - "a pártokrácia lebontása". Ha ez sikerül, a magyar Kalózpárt megszünteti önmagát is.