Átadták a felújított Rudast

Vágólapra másolva!
A félmilliárdos beruházás egy évig készült. A főváros azt várja, hogy fellendül a 440 éves fürdő forgalma.
Vágólapra másolva!

Befejeződött a Rudas Gyógyfürdő és Uszoda műemléki rekonstrukciója és turisztikai fejlesztése, a félmilliárd forintos beruházást csütörtökön adta át Szentes Tamás egészségügyi és szociális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes és Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) vezérigazgatója.

A főpolgármester-helyettes az átadási ünnepségen elmondta: a felújítási munkák részét képezik annak a fővárosi koncepciónak, hogy Budapest - régi hírnevéhez kötődően - ismét vonzó fürdőváros legyen. A felújításra a BGYH 2011-ben nyert el 393 millió forint támogatást az EU regionális fejlesztési alapjából, amelyet saját forrással egészített ki, a beruházás 493 millió forint összköltségének 22,7 százalékát biztosította a társaság.

Forrás: MTI/Földi Imre
Ilyen lett a Rudas

Szőke László elmondta: a korszerűsítési programtól azt várják, hogy növekedni fog a 440 éves fürdő turisztikai vonzereje, így vendégforgalma is. Hozzátette: a társaság további fejlesztéseket tervez annak érdekében, hogy javítsák a Rudas fürdő versenyképességét és szolgáltatásainak kínálatát.

A beruházás során a múlt értékeinek megőrzését tartották szem előtt, ám a jövő technológiájával szerelték fel a létesítményt. A homlokzatot és a tetőszerkezetet az 1800-as évek végi állapotnak megfelelően állították helyre, korabeli fotók és tervrajzok alapján. Így a fürdő hírnevéhez és múltjához méltó szépségével díszíti a Duna part világörökség részének nyilvánított szakaszát - hangsúlyozta a BGYH vezérigazgatója.