Emberi koponyát találtak egy pécsi utcán

Vágólapra másolva!
A meglehetősen réginek tűnő koponya egy telefonfülke mellett hevert a fűben. A szakértők szerint egy 40 éve halott emberhez tartozhat, de azt nem tudni, hogyan került az utcára.
Vágólapra másolva!

Emberi koponyát talált egy járókelő egy pécsi játszótér közelében, egy utcai telefonfülke mellett szerdán este - írja a PécsiÚjság.hu. A lap szerint a koponyára rábukkanó olvasójuk fényképet is készített a csontdarabról, majd értesítette a rendőrséget.

A megtaláló azt írta, hogy épp letámasztotta a biciklijét a telefonfülke mellé, amikor észrevette a különös tárgyat a fűben. A koponya ránézésre több száz éves volt, nem volt se lekezelve, se kifőzve, és a kiérkező rendőrjárőr is régi darabnak tartotta - írta.

A TV2 Tények című hírműsorában elhangzott, hogy a koponyát a rendőrség szakértői vizsgálatnak vetette alá. Ebből kiderült, hogy egy körülbelül 40 éve elhunyt embertől származik, egy idős, körülbelül 60 éves emberhez tartozott. Hogy hogyan került a koponya az utcára, azt egyelőre nem lehet tudni, de a TV2 szerint nem temetik el, ehelyett oktatási és tudományos szemléltető eszközként fogják használni a jövőben.