Áramütés miatt égett meg egy fiú Tiszalúcon

Vágólapra másolva!
A nyílt vasúti pályán felmászott egy magasfeszültségű oszlopra, ott szenvedett áramütést. Sokkot kapott, a testének a fele megégett.
Vágólapra másolva!

Égési sérülésekkel, életveszélyes állapotban szállítottak kórházba egy 17 éves fiatalt, akit áramütés ért, amikor felmászott egy magasfeszültségű vezetéket tartó oszlopra a nyílt vasúti pályán Tiszalúcnál - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

A szóvivő elmondta: egy lakossági bejelentés szerint egy fiatal csütörtök délután Tiszalúcon zavart, sokkos állapotban akart egy ház udvarára bemenni, a bejelentő úgy vélte, a sérült fiút bántalmazhatták.

A kiérkező mentők a 17 éves helyi fiatalt a helyszínen ellátták, majd kórházba szállították. A fiú jelenleg életveszélyes állapotban van, testfelületének 40-50 százaléka az áramütés következtében megégett.

A nyomozás adatai szerint a fiatal sérülései egyértelműen magasfeszültségű áramütés következményei. Az adatgyűjtés során bebizonyosodott, hogy a fiú felmászott egy Tiszalúc és Taktaharkány közötti nyílt vasúti pályán álló, magasfeszültségű vezetéket tartó oszlopra, ahol áramütés érte.

A megyei főkapitányság az ügyben életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt rendelt el nyomozást.