Vágólapra másolva!
A Fejér megyei település egyik lakóházából harminc embert kellett kitelepíteni gázömlés miatt. A lakók már visszatérhettek otthonukba.
Vágólapra másolva!

Visszatérhetett otthonába az a harminc ember, akit gázömlés miatt telepítettek ki Baracson - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Szabó-Bisztricz Anett korábban közölte: egy József Attila utcai családi ház 32 milliméteres bekötővezetéke rongálódott meg szombaton délelőtt, emiatt ömleni kezdett a földgáz.

A helyszínre érkező dunaújvárosi hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat ötvenméteres körzetben, hét lakóházból ideiglenesen kitelepített harminc embert, köztük öt gyereket. Őket a probléma elhárításáig a helyi általános iskolában helyezték el.

A megyei rendőrségi szóvivő az esetről elmondta: az érintett házban lakó megbízásából egy hatvanéves adonyi férfi volt az, aki flexszel megsértette a gázvezetéket, amely már évek óta ki volt kötve. A dunaújvárosi rendőrkapitányság az elkövetővel szemben gondatlanságból elkövetett közveszély okozás miatt indított büntetőeljárást.