Kiszorítják a közmédiáért tüntetőket

Vágólapra másolva!
Hétfőn este az MTVA biztonsági őrei próbálták kipaterolni a szervezet székházánál közel egy éve tüntetőket, mert szabadtéri fotókiállítás nyílik a tüntetők által elfoglalt részen.
Vágólapra másolva!

"Megtamadtak minket!!!! Immaron B portanal!!! Gyertek!!!" - jelent meg a felhívás az Éhségsztrájk a tisztességes közmédiáért Facebook-csoport oldalán este 9 környékén. A csoport tagjai Nagy Navarro Balázs és Szávuly Aranka tévés szakszervezeti vezetők vezetésével 2011 decembere óta tüntetnek a tisztességes tájékoztatásért.

A Millamédia helyszíni beszámolója szerint: "Az MTVA biztonsági őrei erőszakkal próbálják eltávolítani a tüntetőket a mostani helyszínről is, néhányan a földön fekszenek, Nagy Navarro Balázs pedig arra kéri a helyszínen tartózkodó rendőröket, hogy védjék meg őket, de a rendőrök tanácstalanok, nem csinálnak semmit."

A biztonsági őrök intézkedése mögött az áll, hogy a tüntetők által elfoglalt részen kültéri fotókiállítást nyit meg az MTVA Böjte Csaba ferences szerzetes 20 éves munkásságáról. A Millamédiának több helyszínen tartózkodó is azt mondta, hogy erőszakot alkalmaztak ellenük a biztonságiak, amikor el akarták őket mozdítani a helyükről. Ezzel szemben az MTVA azt állítja, hogy semmilyen erőszak nem történt.

A Millamédia szerint több politikus is a helyszínre érkezett, többek között az MSZP-s Szanyi Tibor és Varju László a Demokratikus Koalícióból.