Leköcsögözte a bírókat, börtönbe küldték

Vágólapra másolva!
Hét hónapra börtönbe küldték azt a férfit, akire egy másik ügye miatt súlyosabb ítéletet szabtak ki, mint amire számított, és emiatt leköcsögözte a bírót.
Vágólapra másolva!

Jogerősen hét hónapos börtönbüntetéssel sújtott kedden a Szekszárdi Városi Bíróság egy férfit nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértésért - írta a szerdai Magyar Nemzet. Az [origo] úgy tudja: a férfi ügyében tavaly hirdetett ítéletet a Kaposvári Törvényszék, mert a vád szerint hajléktalanokat csicskáztatott. Az eredeti ítéletet közel két évvel súlyosbította a háromtagú bírói tanács. Amikor a vádlott meghallotta, hogy megemelték a büntetését, hangosan kiabálni kezdett és trágár jelzőkkel illette a bírókat. A tanácselnök kivezetette a férfit a teremből, de az a folyóson is folytatta a káromkodást. A legfinomabb kifejezés, amit a bírókra mondott a "köcsög" volt.

A tanács mindhárom tagja becsületsértés vétsége miatt feljelentette a férfit, akit kedden hét hónapra ítéltek. Az [origo] úgy tudja: a keddi tárgyaláson a férfi bocsánatot kért a bírók szidalmazásáért, azt mondta megbánta tettét, és azzal védekezett, hogy gyógyszerek és nyugtatók hatása alatt állt. A tavalyi tárgyaláson több sajtóorgánum, köztük a Kapos Televízió is jelen volt, a bírókkal kiabáló férfiról készült felvételeket pedig le is adták a nézőknek.