Előállították Novák Elődöt


Novák Előd, a Jobbik alelnöke (b) a sajtónak nyilatkozik a II. kerületi rendőrkapitányság épülete előtt, ahova előállították rendzavarás gyanújával az izraeli nagykövetség előtt tartott szimpátiatüntetésről
Vágólapra másolva!
A Jobbik alelnöke családjával jelent meg az izraeli nagykövetségnél tartott szimpátiatüntetésen. Felesége szerint most a rendőrségen van és hamarosan kihallgatják. Két másik embert is előállítottak a helyszínről.
Vágólapra másolva!

Rendzavarás miatt előállították a rendőrök délután Novák Előd országgyűlési képviselőt, a Jobbik alelnökét csütörtök délután az izraeli nagykövetség előtt tartott szimpátiatüntetésről - erősítette meg az Atv.hu információját az [origo]-nak Dúró Dóra. A jobbikos képviselő elmondta, hogy délután férjével, Novák Előddel és kislányukkal elmentek a II. kerületbe, az izraeli nagykövetséghez, ahol egy szimpátiatüntetés zajlott.

Forrás: MTI/Lakatos Péter
Forrás: MTI/Lakatos Péter

Novák a II. kerületi rendőrkapitányság épülete előtt

A képviselő az [origo]-nak elmondta, hogy Novák Elődnél volt egy tábla, "gyermekgyilkosságok, önvédelemből?" felirattal. Dúró Dóra azt mondta, hogy a rendezők azért nem engedték be őket a rendezvényre, mert nem azonosultak annak szellemiségével. A képviselő szerint később a tüntetés egyik résztvevője és az egyik rendező elvette Novák Elődtől a táblát, majd el is törték azt. Később a rendőrök előállították a Jobbik alelnökét rendzavarás miatt.

Dúró Dóra elmondta, hogy Novák Előd jelenleg is a II. kerületi rendőrkapitányságon van, már volt bent nála ügyvéd is. A képviselő szerint férjét hamarosan kihallgatják.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) [origo] kérdésére közölte, hogy egy embert rendzavarás, kettőt pedig tulajdon elleni szabálysértés miatt állítottak elő a II. kerületi Rendőrkapitányságra.