Életfogytiglant kapott a férjét felgyújtó berettyóújfalui nő

Vágólapra másolva!
A pedagógusnő 2010-ben egy akrilkádban gyújtotta fel a férjét, és megpróbálta öngyilkosságnak beállítani az esetet. A bíróság nem jogerősen úgy döntött, a legkorábban 35 év múlva szabadulhat a börtönből, és 10 millió forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie.
Vágólapra másolva!

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Gyulai Törvényszék csütörtökön a férjét felgyújtó Ny. Sápi Andreát előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt.

A berettyóújfalui pedagógus 2010 februárjában elkábította bírósági titkárként dolgozó férjét, késsel többször megszúrta, majd felgyújtotta. A férfi végül a kigyulladó akrilkádban lelte halálát - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a Gyulai Törvényszék. A bíróság a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját 35 évben határozta meg, továbbá kötelezte a vádlottat több mint tízmillió forint bűnügyi költség megfizetésére.

Bagdi Árpád a Gyulai Törvényszék sajtószóvivője elmondta, hogy az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője pedig felmentésért fellebbezett.

A vádirat szerint a pár 2005 szeptemberében házasodott össze. A kapcsolatuk azonban nem volt felhőtlen, 2008 közepétől mindketten külön is jártak szórakozni. A feleségnek több alkalmi kapcsolata volt, és ezek közül kettő tartóssá vált. Amikor erről a férj tudomást szerzett, ő is mással tervezgetett komoly kapcsolatot, de amikor közölte, hogy el akar válni, Ny. Sápi Andrea érzelmileg zsarolni kezdte. A vádlott a férjének különböző szereket kezdett adagolni ételben és teában, és depressziósnak akarta beállítani őt, hogy öngyilkosságnak álcázza a gyilkosságot.