Sókamra is van a felújított Lukácsban

Vágólapra másolva!
A másfél milliárd forintos beruházással elkészült fürdőben hamam török masszázs is van.
Vágólapra másolva!

Befejeződött a budapesti Lukács Gyógyfürdő felújítása, a közel 1,5 milliárd forintos fejlesztést Tarlós István főpolgármester adta át pénteken, aki az átadáskor hangsúlyozta: a beruházással emelkedett a budapestiek szolgáltatásainak színvonala és a főváros turisztikai rangja.

A vizek és a termálvizek Budapest talán legnagyobb természeti kincsét jelentik, ezt ki nem használni bűn volna - hangsúlyozta a főpolgármester az átadás alkalmából tartott sajtótájékoztatón. Budapest évtizedekkel ezelőtt egyszer már kiérdemelte a fürdőfőváros címet, arra törekednek, hogy ezt a státuszt helyreállítsák - mondta.

Forrás: MTI/Földi Imre
Ilyen az új Lukács

Az európai uniós támogatással megvalósult beruházás a fürdő szinte minden területét érintette, megújult például a vendégek fogadására szolgáló iszapcsarnok, az uszoda csempés kabinsora, a gyógyudvari háromszintes öltözőépület, a napozóterasz és a fürdő udvara is.

A Lukács Fürdő mostantól számos olyan szolgáltatást is kínál, amelyek a fővárosban eddig csak korlátozottan vagy egyáltalán nem voltak elérhetők. Ilyen többek között a himalájai sótéglából épült sókamra, a hamam török masszázs.

Forrás: MTI/Földi Imre
Ilyen az új Lukács

A felújítás fedezetének mintegy 70 százalékát uniós pályázati forrásból finanszírozták, a fennmaradó összeget pedig a főváros cége, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) gazdálkodta ki. A főváros arra számít, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően gazdaságosabbá válik a fürdő üzemeltetése, és hosszú távon biztosítható a fenntartása - mondta a főpolgármester.