Vágólapra másolva!
Kosdon biztos győzelmet aratott a Jobbik jelöltje, Gyurcsányéknak is volt sikerélménye a vasárnapi időközi választásokon.
Vágólapra másolva!

A Jobbik jelöltje, Kurdi Ferenc nyerte meg az időközi választást a Pest megyei Kosdon - közölte a Jobbik vasárnap este. Az MTI-nek a település jegyzője azt mondta, 49 százalékos részvétel mellett Kurdi 489 szavazatot kapott, míg a második, függetlenként induló László Zoltán 334-et. A Jobbik közleménye szerint a jobbikos és a velük szövetséges független képviselőjelöltek mindegyikét beválasztották a képviselőtestületbe. Tiszavasvári, Gyöngyöspata, Hegyháthodász és Hencida mellett Kosd az ötödik település, amelyet jobbikos irányít.

Kosdon kívül öt településen tartottak időközi polgármester-választást vasárnap. A borsodi Pácinban a független Majoros László, a Győr-Moson-Sopron megyei Vámosszabadiban a szintén független Réti Csaba győzött. A Demokratikus Koalíció a győzelmük után kiadott egy közleményt, mely szerint mindkét jelöltet támogatták, akik a párt alapító tagjai.

A rábaközi Szilsárkányban Szalai Miklóst választották polgármesterré, a békési Kardoskúton Lengyel György nyert, mindketten függetlenként indultak. A Komárom-Esztergom megyei Tárkányban egyelőre nem lehet tudni, ki nyert.