Veszélyes anyag folyt ki az M7-esen

Vágólapra másolva!
Több méteren letarolta a szalagkorlátot, majd az árokba borult egy olajszármazékot szállító kamion az M7-es autópályán. A kiömlő anyag veszélyes, a tűzoltók először gátat építenek köré, hogy ne terjedhessen szét, és ne folyhasson a Velencei-tóba.
Vágólapra másolva!

Árokba hajtott egy tartályos kamion az M7-es autópályán az agárdi lehajtó és a pákozdi pihenő között a Budapest felé tartó oldalon, a járműből ásványiolaj-származék folyik - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A kamion több méteren letarolta a szalagkorlátot, majd az árokban állt meg. A megrongálódott tartályból veszélyes anyag folyik.

A tűzoltók gátat építenek, hogy megakadályozzák az olajszármazék továbbterjedését és a közeli vízelvezető csatornába jutását. Az anyag a közeli Velencei-tóban is beszivároghatna. A helyszínre tart a fővárosi katasztrófavédelem speciális vegyszermentesítő konténere, de értesítették az iparbiztonsági és a környezetvédelmi hatóságokat is.

Az M7-es autópálya 53. és 54. kilométere között a három haladósávból kettő járható, a szélső sávot és a leállósávot a műszaki mentés idejére lezárták.