Nem fújhatták le a hummeres gázolót

baleset, gázolás, Rendőrmotorost gázolt egy Hummer Apátfalván
Vágólapra másolva!
Az egyik szemtanú szerint a terepjáró ablaka fel volt húzva, a rendőrgázolással gyanúsított Thomas B.-n pedig nem látszottak spray okozta tünetek.
Vágólapra másolva!

Az apátfalvai rendőrgázolás egyik, a neve elhallgatását kérő szemtanúja nem hiszi, hogy véletlenül ütötte el a rendőrt a Hummer sofőrje - írja a Délmagyar.hu. A vidéki lapnak nyilatkozó makói férfi éppen arra autózott, amikor az incidens történt.

A gázolást messzebbről látta, annak viszont közvetlen közelről volt szemtanúja, hogy a gázoló kirúgja a terepjáró ajtaját, és ráront a másik rendőrre, aki felszólította, hogy szálljon ki a kocsiból - írja a lap. Közbelépett, hogy segítsen a rendőrnek, mert a késsel hadonászó támadó elvette a járőr fegyverét. Kiütötte a pisztolyt a sofőr kezéből, és hosszas dulakodást követően együtt teperték le, miközben a rendőr figyelmeztetésként rá is lőtt az osztrák férfira a visszaszerzett fegyverrel - mondta a férfi.

A szemtanú azért szólalt meg újra, mert a gázoló ügyvédje most azzal védekezik, hogy védence nem szándékosan ütötte el Kenéz Imrét, hanem azért, mert a másik rendőr az autó ablakán keresztül paprikasprayvel lefújta, és emiatt lépett a gázpedálra.

A rendőrök oldalán beavatkozó makói férfi ezt cáfolta, és megerősítette, amit az ügyészség szóvivője mondott: a Hummer ablakai mind fel voltak húzva, így nem fújhatták le a vezetőjét. Hozzátette: látta, amint a rendőr megpróbálja kinyitni a terepjáró ajtaját, de nem volt a kezében spray.

A szemtanú azt is elmondta, hogy ő állította le a terepjáró még járó motorját, és amikor ezt megtette, bent az autóillatosító vaníliaillatán kívül mást nem érzett. Ráadásul miközben dulakodtak a sofőrrel, és testközelből látta őt, az arca nem volt vörös, a szeme nem volt sem véres, sem könnyes, mint amilyen a lefújást követően kellett volna hogy legyen - írja a lap.