Világháborús lövedékeket találtak Nagytétényben

Vágólapra másolva!
Második világháborús lövedékeket találtak hétfőn Nagytétényben. A tűzszerészi munkálatok idejére, este tíz órától a környéken lezárásokra kell számítani - közölte a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a lövedékeket délelőtt, a XXII. kerületi Háros vasútállomás közelében zajló vasúti munkálatok során találták. A Honvédelmi Minisztérium Tűzszerész Szolgálatának döntése szerint a környéket 200 méter sugarú körben lezárják.

A rendőrség közlése szerint a tűzszerészeti munkálatok befejezéséig teljes szélességében lezárják a forgalom elől a 6-os számú főút Vilmos utcai felüljáró és Hajó utca közötti szakaszát, illetve a Nagytétényi utat a Háros utca és Sörház utca között.

Várkonyi Melinda, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek elmondta: a helyszínen összesen hat darab 120 milliméteres aknavető gránátot találtak. A tűzszerészi munkálatok miatti zárás a vasúti közlekedést is érinti, illetve a Gyár utcában egy húsz lakásos társasházat ki kell üríteni, 15 embert költöztetnek ki. Elhelyezésükről a polgármesteri hivatal gondoskodik