Perel a repüléshez túl kövér magyar nő férje

Vágólapra másolva!
Közel 4,6 millió dolláros kártérítést követel két légitársaságtól annak a magyar nőnek a férje, akit a túlsúlya miatt nem engedtek felszállni a repülőre októberben. A nő orvosi kezelésre utazott volna haza Amerikába, de Magyarországon rekedt, ahol pár nappal az eset után életét vesztette.
Vágólapra másolva!

Beperelt két légitársaságot annak a magyar nőnek a férje, akit októberben sem Budapesten, sem Prágában nem engedtek felszállni a repülőre a súlya miatt - írja a brit BBC kedden. A közel 200 kilót nyomó Soltész Vilma és férje, Soltész János a szabadságukat töltötték Magyarországon, de már nem tudtak hazatérni a beteg nő kezelésére, aki az elmaradt utazások után pár nappal meghalt, miután elutasította a magyar orvosok segítségét.

Soltész János az ügy miatt összesen 4,6 millió dollárt követel a KLM-től és a Delta Airlinestől. A két cég közleménye szerint mindent megtettek, hogy a nő feljuthasson a gépekre, de nem jártak sikerrel. A nő férje szerint azonban miután a repülőgép-társaságok vállalták, hogy Soltész Vilmát Európába hozzák, haza is kellett volna szállítaniuk.

Soltész Vilma a KLM Budapestről induló járatára két jegyet is foglalt, de nem tudták beemelni a gépbe, ezért férjével Prágába utazott. Itt azonban a Delta Airlines gépén nem tudták bekötni az övét, ezért a kapitány leszállította repülőről.