Blikk: Ölni akart a hummeres gázoló

hummer, rendőrgázolás, eladó Hummer annak a salzburgi szerelőműhelynek az udvarán, melyet Thomas B. is használt
Vágólapra másolva!
A koronatanú azt állítja, ő csavarta ki a fegyvert a rendőrgázolással gyanúsított osztrák férfi kezéből.
Vágólapra másolva!

Az apátfalvai rendőrgázolás koronatanúja azt vallotta a rendőrségen, hogy a gázolással gyanúsított osztrák férfi meg akarta szerezni az elgázolt motoros rendőr pisztolyát - értesült a Blikk. "Amikor a lövéseket leadó motoros rendőr közelharcot folytatott a hummeressel, a fegyverét elvette tőle a támadó. A pisztolyt nekem sikerült a kezéből kicsavarni, később azonban, amikor már az árokban küzdöttünk vele, észrevette a rendőr pisztolyát a földön, és mindenáron meg akarta szerezni" - idézte a történteket a szemtanú.

A Központi Nyomozó Főügyészség helyettes vezetője nem kommentálta a tanú történetét. A nyomozás folyamatban van, és minden olyan információ, amely kiszivárog, nehezítheti az eredményes befejezést - mondta Fazekas Géza a Blikknek.

A lap egyébként úgy tudja, hogy a gázolással gyanúsított Thomas B. inkább áldozatnak tünteti fel magát, és megtagadta a rendőrség kérését, hogy újra Apátfalvára menjen, helyszíni szemlére.

A Blikk szerint megdőlt az osztrák férfi ügyvédjének felvetése, amely szerint a lehúzott ablakon benyúlt a rendőr, és gázsprayvel lefújta a sofőrt, ugyanis az ablakemelő rendszer még a megállás előtt találatot kapott, a golyó tönkretette a mechanikát, így azt nem lehetett lehúzni.