Megúszták az azori haknit a fideszes megyei elnökök

Vágólapra másolva!
Két jobbikos képviselő tett feljelentést még januárban, a megyei közgyűlési elnökök azori-szigeteki utazása ügyében. A rendőrség lezárta a nyomozást, mert nem történt bűncselekmény.
Vágólapra másolva!

Lezárult a nyomozás a megyei közgyűlési elnökök azori-szigeteki utazása ügyében - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a Blikkel. A rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint nem történt bűncselekmény, ezért szüntették meg a nyomozást.

A rendőrség januárban indított nyomozást hűtlen kezelés gyanújával a múlt év novemberében az Azori-szigeteken tartott konferencián részt vevő megyei önkormányzati elnökök ügyében. Akkor két jobbikos képviselő tett feljelentést amiatt, hogy az utazást közpénzből fizették.

Tavaly az MR1-Kossuth Rádió Krónika című műsorában megemlítették, hogy tizenkét közgyűlési vezető - többeket családtagjuk, illetve más is elkísért - az európai romastratégiáról tárgyalt az Azori-szigeteken rendezett konferencián.

Az utat a Magyar Önkormányzatok Országos Szövetsége fizette, viszont a botrány kirobbanását követően a résztvevők ezt jótékonysági célra felajánlva visszafizették, csakúgy, mint a felvett napidíjakat.

Az azori-szigeteki útról itt olvashat bővebben.