Előállították a Miskolcon felvonuló fekete ruhásokat

Vágólapra másolva!
A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület 14 tagját vette őrizetbe a rendőrség Miskolcon pénteken, miután a fekete egyenruhába öltözött emberek városnézésnek nevezett felvonulást tartottak az Avasi lakótelepen. A rendőrség szerint az egyenruhások a "közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzését" követték el. A Jobbik szerint ez azt bizonyítja, hogy a rendőrség nem a becsületes emberek mellett áll.
Vágólapra másolva!

Jakab Péter, a Jobbik megyei alelnöke, miskolci önkormányzati képviselő a héten Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) polgármesternek címzett nyílt levelében jelezte, hogy megalakul a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület miskolci egysége (az egyesületről itt olvashat), "amely péntek délután az Avason fog sétálni". Az egyesület miskolci szervezetének megalakulásáról sajtótájékoztatót is tartottak pénteken. A "városnéző séta" az esemény után indult - írta a Borsod Online.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján azt írta, hogy 14 embert előállítottak. Közülük egyet "közbiztonsági tevékenység jogellenes szervezése vétsége, a többit pedig közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt" állítottak elő.

Pakusza Zoltán jobbikos önkormányzati képviselő pénteken közölte, hogy "sajnos kiderült, a hatalom újfent nem a becsületes polgárok mellett áll. Az Avason sétáló hazafiakat a pintéri rendőrség előállította, mintha közönséges bűnözők lennének".

Földesi Norbert, az MSZP miskolci frakcióvezetője közölte: "A Szebb Jövőt Polgárőr Egyesület kimondatlanul is nem más, mint a már nyíltan fajgyűlöletet hirdető, fasiszta parlamenti párt katonai nyúlványa." Hozzátette, hogy pártja tiltakozik a szebb jövősök fellépése ellen.