Nincs hótól elzárt település az országban

Vágólapra másolva!
Többfelé nehezíti a közlekedést a hó, illetve a viharos erősségű szél, de elzárt település és járhatatlan út sincs - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfő este.
Vágólapra másolva!

A legfrissebb jelentések szerint már csak Csongrád és Békés megyében szállingózik a hó. Általában szárazak a főutak, de a Tiszántúl nagy részén még vizesek lehetnek. Veszprém környékén latyakosak a mellékutak, Esztergom közelében pedig hóbordásak.

Veszprém, Paks és Szekszárd környékén erős széllökésekre kell felkészülniük a közlekedőknek, Komárom-Esztergom megyében pedig a Tát és Tarján közötti összekötő úton viharos erejű szél okoz hóátfúvásokat. A közútkezelő munkagépei folyamatosan dolgoznak a visszatérő hó eltakarításán, de a hóeltakarítás kevésbé eredményes addig, amíg viharos erősséggel fúj a szél.

A közútkezelő munkatársai 12 órás váltott műszakokban folyamatosan dolgoznak a síkosságmentesítésen és hóeltakarításon az érintett térségekben. A társaság arra kéri a közlekedőket, hogy a téli útviszonyok között különös körültekintéssel és megfelelően megválasztott sebességgel közlekedjenek, s kizárólag jól felkészített, téli gumis járművel keljenek útra.

Az útviszonyokról és a közlekedési helyzetről a közútkezelő megyei diszpécserszolgálatain, az Útinform szolgálatától (www.kozut.hu) lehet aktuális információkat szerezni.