Uzsorás védencei szorongatják a sztárügyvédet

Ruttner csavar könyvbemutató 
Megjegyzés: Kármán Irén könyvének bemutatója, beszélgetés Ruttner Györggyel
Vágólapra másolva!
Feljelentett két uzsorást Ruttner György. A sztárok ügyvédjeként elhíresült Ruttner állítása szerint már 500 millió forintot fizetett ki hitelezőinek, holott korábban csak 172 millió forint hitelt kapott. Ruttner szerint az ügy miatt mindenét elvesztette, és albérletbe kell készülnie.
Vágólapra másolva!

Hosszú évek óta uzsorások szorongatják Ruttner Györgyöt, az ügyvéd már félmilliárd forintot fizetett az uzsorásoknak, de most elege lett, és feljelentést tett a rendőrségen - írja a Blikk. Az ügyvéd a lapnak elmondta, hogy saját birtokot szeretett volna, lovardával, panzióval, ezért eladta egy nagy értékű budapesti ingatlanát, és svájci frank alapú hitelt vett fel.

Ruttner elmondta, úgy számolt, hogy a 140 forint/svájci frank árfolyamon felvett 1,3 milliós frankhitelére könnyedén ki tudja gazdálkodni a havi 500 ezer forintos törlesztőrészletet. Csakhogy időközben az árfolyamok az egekbe szöktek, és előbb egymillióra, majd kettőre, idén pedig 2,3 millió forintra ugrott a havi törlesztője. Ezt már képtelen volt kigazdálkodni. Hiába árulja évek óta a birtokot - kezdetben 2 millió euró (560 millió forint) volt a kikiáltási ára, de már odaadná 1,5 millió euróért (420 millió forint) is -, nem talál rá vevőt, de hogy ne tegye rá a bank a kezét, uzsorásokhoz fordult.

"Nagy marha voltam, és nagyot hibáztam, amikor korábbi védenceim közül néhány felajánlotta havi tízszázalékos kamatra anyagi segítségét. A bank nyomása alatti kényszerhelyzetben mégis igénybe vettem az uzsorakölcsönt, egészen pontosan kölcsönöket" - mondta az ügyvéd.
"A négy uzsorástól összesen 172 millió forintot kaptam, amelynek a háromszorosát, jó 500 milliót már visszafizettem, de ez sem elég nekik. Hiába hordtak ki öt éven keresztül havi 13 milliót sokszor nejlonszatyorban, még mindig követelik tőlem az alap 172 milliót" - mondta. Az ügyvéd fél éve nem tudja fizetni a bankot, mert mindent az uzsorásoknak ad, így hamarosan elárverezik a birtokot. Ruttner azt mondja, már nem is bánja, hajlandó akár albérletbe is költözni, hiszen a legfontosabb, az ügyvédi praxisa és ügyfelei bizalma megmaradt iránta.

"A banki és uzsorakárosultak élére állhatnék egy nagy táblával: Tönkrementem! Ugyanúgy veszítem el mindenemet, mint sok százezer ember, csak esetemben nagyobb ingatlanról és nagyobb összegről van szó. Hasonló esetben sokan az öngyilkosságot választják" - mondta Ruttner.

Ruttner György több magyar hírességet is képviselt korábban a bíróságon, ő védte például Damu Rolandot és Stohl Andrást is.